Search
  • enric52

PREPARACIÓ DE LA FURGONETA


La idea surgeix l’estiu passat després de participar en solitari a la Transcontinental Race https://www.transcontinental.cc/, una cursa en bicicleta de carretera en format d’autosuficiència que surt de Bèlgica i acaba a Meteora, Grècia.

Va ser una súper aventura, però sense la família no és el mateix.

Teníem moltes ganes de fer alguna aventura plegats i vam pensar en fer la Mongol rally en família http://www.theadventurists.com/mongol-rally-where-and-when/.

Després d’estudiar la possibilitat d’inscriure’ns vam pensar que era molt millor fer-ho pel nostre compte però conservant el mateix esperit: un cotxe de menys de 1000€ amb l’equipament mínim i travessar tot Europa i l’Àsia Central. La diferència serà que anirem més a poc a poc i que acabarem a la capital de Kirguigistán, a Biskek, en comptes de la mítica Ulambator, capital de Mongòlia. Un cop a Biskek ens desfarem de la furgo o la guardarem pel proper estiu. Per tant no podem invertir gaire i haurem de pensar en portar quatre motxilles per emportar-nos el imprescindible de tornada amb avió cap a Barcelona.

Tenim aventura!

Era finals del Setembre passat i vaig trucar al Francesc de Sant Feliu Motors per dir-li que si li entrava una Nissan Vanette de segona mà ens la quedaríem, al cap d’una setmana em truca i em diu que acaba d’entrar un client amb una per donar com a plan prever. Bingo!! tenim furgoneta, vaig a veure-la i ens la quedem.La Vanette era fantàstica, dic era perquè al cap d’un mes de tenir-la, conduint per l’eix transversal vaig atropellar un senglar i la pobreta va quedar siniestro total :-(

Vem tenir molta sort perquè a part de no fer-me mal a l’accident, l’assegurança del cotxe ens va indemnitzar amb més del doble del què haviem pagat per la Nissan.

Tornem a començar, però ara amb més diners, començo a buscar per Wallapop. Després d’un temps de “pujas” amb varis usuaris trobem la nostra furgoneta, una Mercedes mb100 de l’any 1994 amb 230.000 kms., prop de Piera. Ideal!

La porto al meu amic Mariano a veure com està de motor, diu que està impecable.

L’únic que li fa és canviar l’aigua del radiador i em comenta que la bomba del gasoil perd una mica però que és una reparació molt cara i que no li veu problema.

Començo a pensar en transformar-la per fer-la més comfortable. Nosaltres estem acostumats a viatjar en Autocaravana i viatjar en furgoneta és bastant més dur.

Torno a buscar per Wallapop… trobo un sostre de fibra a Olvan. Súper interessant, després d’unes setmanes de negociacions pactem un súper bon preu.
El problema és que és d’una Volkswagen T2 i l’haurem d’adaptar a la nostra Mercedes.

Maipor, comprem el sostre de Wallapop, retallem el nostre sostre i l’adaptem. M’ajuden el Valentí i un tal Juan Carlos que acabo de conéixer i que controla molt la fibra de vidre.Queda espectacular! només li falta una claraboia que també compro al Wallapop d’un noi del Vendrell.

Muntem els llits, el Valentí ens ajuda molt amb tota la fusta, l’aïllem i instal.lem un gibrell de plàstic que ens farà de pica. Recupero la meva nevera que li haviem cedit al Santitan. El Florenci ens regala uns fogons vells… tothom ens ajuda!!

Compro una bona ràdio al Wallapop i començo a fer la instal.lació de la segona bateria que m’havia quedat de la Nissan Vanette (el Koala em cedeix el regulador per la segona bateria) .

A Amazon compro leds i interruptors per tenir llum i després de mirar mil tutorials al Youtube queda tot instal·lat.

Rodes noves i una de recanvi penjada a la porta de darrera, fem una baca i comprem dues bicis més al wallapop per poder-nos moure una mica.

La Miriam, la Sílvia i l’Imma cusen unes fundes i unes cortines espectaculars amb teixits que havíem comprat al Senegal.

Ja ho tenim tot, cop de clau i a fer Kilometres. La ruta de la seda ens espera!!!

265 views0 comments

Recent Posts

See All