Search
  • Roc Burgstaller

PREPARACIÓ DEL VIATGE, PASSAPORTS, VISATS I PAPERASSA

Antigament els pobles comerciaven entre ells i creaven rutes per transportar els seus béns, una de les rutes més conegudes de tots els temps és la ruta de la seda.

La ruta de la seda s’utilitzava per comerciar entre Àsia i Europa tota mena de productes que els europeus anhelavem: seda, vidre, pòlvora, tinta…

Avui en dia refer les rutes dels antics comerciants és una feina difícil ja que requereix molts visats i tràmits.

La nostra ruta de la seda comença a Manresa. Anirem fins a Barcelona i agafarem un ferry fins a Civitavecchia, Itàlia. Un cop a Itàlia la creuarem d’Oest a Est per agafar un altre ferry a la ciutat Italiana d’Ancona.

Des d’Ancona creuarem l’Adriàtic en direcció Grècia a la ciutat d’Igoumenitsa.

Creuarem el país fins la frontera Turca. Turquia requereix un visat, el pots tramitar per internet a la web de la seva embaixada o com nosaltres directment a la frontera: 25€ cada visa.

Un cop a Turquia anirem direcció Ankara passant per Gal·lipoli per evitar el coll d’ampolla d’Istanbul. A Ankara hem de tramitar el visat per Turkmenistan (és l’unic que no hem pogut tramitar a Espanya), aquest visat és molt difícil d’aconseguir, és un visat de trànsit per creuar el país en màxim cinc dies, demanarem que ens enviin el visat a Mashhad, Iran.

Des d’Ankara anirem a la frontera d’Iran. Els visats els vam fer amb Iran travel a Barcelona www.irantravel.es són una gent súper simpàtica i eficient, sobretot la Manige. Cada visat ens va costar 100€.

Entrar un vehicle a Iran requereix un document que és diu Carnet du passage.

A España aquest carnet només el tramita el RACE a través de la FIA.

Per fer-lo t’has de fer soci del 150€ anuals i pagar el document 156€.

Per tramitar-lo la FIA t’obliga a fer un aval bancari del valor del cotxe, en el nostre cas 2900€ és el valor mínim (el nostre cotxe costa molt menys).

Aquest aval te’l retornen un cop segellat el quadern. Així pots demostrar que no deixes el cotxe a Iran.

També vaig fer-me el carnet internacional, 10€ directament demanant hora a la DGT a Sabadell.

La idea és creuar Iran pel nord i anar a la ciutat de Mashad a recollir els visats per entrar a Turkmenistán.

Entrarem (si aconseguim els visats) a Turkmenistan per la frontera d’Asgabat i creuarem el seu desert de sud a nord intentant fer nit a Derweze, a les portes de l’infern, uns pous de gas que estàn cremant des de fa una pila d’anys.

Un cop creuat el país entrarem a Uzbequistán. Els visats els vam fer a la seva embaixada a Madrid. Primer has d’omplir uns formularis a la seva web, pagar 70€ per visat (els nens son gratis) i enviar els passaports a Madrid per estampar el visat.

Creuarem el país i anirem a visitar la seva capital Samarcanda.

Des de Samarcanda anirem tirant fins a Tajiquistán. Els visats els vam tramitar a la web de la seva embaixada www.evisa.tj , costa 50$ però vam pagar 70$ per poder entrar a la regió del Pamir.

A Tajikistán farem la Pamir Higway, 1000 km de pistes per la zona del pamir, una de les carreteres més altes del món. Jo m’he descarrgat aquest track wikiloc https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/pamir-highway-11233043.

Un cop finalitzada la Pamir Higway anirem cap al nord al Kirguistán. El Kirguistán té un acord amb els ciutadans europeus i no requereix visat per entrar. La nostra aventura acaba a la seva capital, Biskek, des d’on agafarem un avió per tornar a Barcelona.


202 views0 comments

Recent Posts

See All