Search
  • Roc Burgstaller

KYRGYZSTAN part 1(català)

Updated: Aug 5, 2019

KYRGYZSTAN

Moneda: Som

1€=66 Som

Amb passaport espanyol no cal tramitar Visat
Entrem a Kyrgyzstan per la ciutat de Sarytash. El paisatge es comença a tornar verd de veritat, els cavalls salvatges corrents pels prats ens fascinen!!! Quina sensació de llibertat més meravellosa. Les yurtes i caravanes mòbils s’instalen al costat dels rius i llacs i la temperatura és molt agradable. Ens parem a la primera yurta que trobem -ja que ens fa molta il.lusió - i ens conviden a entrar i compartir el te, mantega i llet fermentada. Abans d’entrar al país ja vam decidir no tastar llet ni mantega, ja que no està pasteuritzada i és una bomba pel nostre estómac. El primer contacte amb Kyrgyzstan és molt càlid i els dies consecutius seguiràn en la mateixa tònica.

Recollim un noi que fa auto-stop i ens convida a casa seva a fer un te

Tenim clar que volem fer una excursió familiar amb cavalls i anem cap a un dels pobles que la guia Lonely Planet escriu com a destinació predilecte per aquest tipus d’excursions. El poble, Sarytash, és petitíssim, tot una atracció per moltes rutes a peu per coronar cims com el pic Lenin.

Anem cap a l’única agència de viatges que hi ha al poble i demanem per una excursió en cavall de 2-3 dies però no ens fa el pes l’organització del viatge, la recepció es va omplint ràpidament de turistes motxileros en busca d’excursions, i decidim postposar l'experiència.


Al Roc li feia moltíssima il.lusió aquesta excursió, i està bastant trist, però creiem que en els pròxims dies podrem trobar algún guia per fer-la.

Fem parada a la ciutat d'Osh, pensant que per fi ens podríem trobar amb el nostre amic ciclista David Ribas, però encara ens porta molta ventatja. També volem fer una mica de turisme, i encara ens fa més il.lusiò quan ens n'adonem que som gairebé els únics europeus. Visitem el mercat però no és massa interessant, la majoria de productes són xinesos i gairebé no hi ha artesania.

Parem a una de les places d'Osh per fer-nos una foto amb l'estàtua de Lenin i coneixem a un motorista, que també és un reconegut youtuber per les seves aventures amb moto, Charly Sinewan.Continuem la nostra ruta en direcció al llac Song-Köl. Fem parada per dormir al petit llac de Toktogul on finalment ens trobem amb el nostre amic ciclista, en David, i compartim sopar i nit al Homestay on ens allotgem.
Posem rumb cap al llac Song-Köl i ens quedem enamorats del paisatge. Hi ha bastants campaments de yurtes al voltant del llac i ens apropem a un dels més petits per curiositat. Ens encanta la tranquil.litat d’aquest lloc i conectem ràpidament amb la família que porta un dels campaments de yurtes. Aparquem la furgoneta per quedar-nos-hi a dormir però ens conviden a dormir en una de les yurtes que tenen pels turistes. Accedim encantats a la invitació, sopem junts i els demanem si podríem fer una excursió amb cavalls. Preparem les motxilles per 2 dies d’excursió amb cavall, i dormim fenomenalment bé a la yurta, que per cert hi havia llits a l’estil europeu, i una estufa de llenya que calentava l’interior.

Els guies són els dos fills varons de la família, un de 11 anys -com el Roc- i l’altre de 18 aprox. Ens deixen anar amb un cavall a cada un i al cap de 15 minuts el Roc ja comença a dominar el cavall, en canvi nosaltres fem el què podem. El domini del cavall que tenen els guies és extraordinari, es nota que han nascut amb un cavall entre les cames. Després de 5 hores de cavall, arribem a un petit campament de 3 yurtes, on dormirem tots junts, ara sí, a l’estil Kirguistanés, amb matalassos molt colorits colocats a terra.

L’endemà continuem amb una mica més d’aprenentatge sobre els cavalls i quan arribem fem volar el dron per sobre el campament per poder-los-hi ensenyar. Ens intercanviem les adreces electròniques per poder estar en contacte i ens despedim amb molt de carinyo cap a tota la família. @yurt_camp_mirlan

Necessitem recuperar la nostra caseta amb rodes i fent camí cap a Bishkek, parem a dormir a un lloc extraordinari prop del llac Song-Köl.
Quedem enamorats del paisatge al voltant del llac Song-Köl, les muntanyes, els animals, els rius, tot ens meravella! De Kyrgyzstan ens emportem la càlida acollida de les famílies a les seves yurtes, el contacte amb els cavalls, els paisatges de somni, en fi, el nomadisme en estat pur que hem tingut la sort de poder compartir durants uns dies.
Hem decidit que intentarem vendre ó deixar la furgoneta VIVAC per un temps a Kyrgyzstan, i per fer-ho lo millor és anar a la capital, Bishkek, una gran ciutat de prop d’ 1 milió d’habitants on l’arquitectura recorda la típica soviètica, encara hi ha bastants edificis habitats que l’exterior està amb molt males condicions, però les avingudes són àmplies i els troley bus hi són sempre presents.

Ens instalem en un hostal, Nomads Land, i l’encertem de ple, el propietari parla espanyol i ens pot donar consells sobre la furgoneta.Ara ja tenim clar que no la podem vendre, ja que les taxes de transmisió són molt més altes que el valor de compra i li demanem si coneix algú que ens la pogués guardar per 1 any. S’ofereix a ajudar-nos i guardar-la al pàrquing d’una empresa d’un amic. Així doncs, aconseguim deixar la furgoneta però l’hem de tornar a buscar com a màxim al cap d’un any, ja que és el temps que tenim per treura-la del país.Aquí s’acaba de moment la nostra aventura. Tornem cap a casa des de Kazahastan, agafem un avió cap a Barcelona i marxem amb molt equipatge, ens emportem gairebé totes les pertinències que hi han a la furgoneta, ja que no tenim clar com continuarà el viatge el proper estiu.

43 views0 comments

Recent Posts

See All